Sinds een paar jaar kiezen steeds meer mensen voor PVC in plaats van laminaat, vinyl of tegels. Wat maakt PVC zo populair? En waarom zien velen PVC als de ideale oplossing? Om dat in beeld te brengen hebben we de 3 grootste voordelen van een PVC vloer op een rijtje gezet. Lees verder.

  1. 30 jaar plezier van je PVC vloer

   Over de kwaliteit van een PVC vloer zijn de kenners het allemaal eens: een PVC vloer is enorm sterk. Ze worden gemaakt van kwaliteitsvinyl met een harde toplaag. Deze toplaag voorkomt krassen en andere beschadigingen op je vloer. Daardoor gaat een PVC vloer tot wel 30 jaar mee.

   Bijkomend voordeel is dat leveranciers hierdoor langere garanties op PVC geven dan op bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Naast dat de vloer lang mee gaat is deze ook nog eenvoudig te onderhouden.

  2. Weinig onderhoud aan PVC vloeren

   Het onderhouden van een PVC vloer is een eitje. Om de vloer te onderhouden is het belangrijk om de vloer regelmatig te stofzuigen. Verder raden leveranciers aan om de vloer eens in de twee weken te dweilen. Moet lukken toch?!

   Echt grondig onderhoud voldoet één keer per jaar. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel voor PVC vloeren. Zo behoud je jarenlang de look waar je voor kiest.

  3. Een PVC vloer past altijd bij de stijl die je voor ogen hebt

   Is dan echt elke stijl mogelijk met een PVC vloer? Ja! Of het nu gaat om een vloer met hout-, steen- of betonlook; PVC biedt altijd de perfecte oplossing. De mogelijkheden zijn oneindig en voordeliger. Daardoor kun je precies de look creëren die je voor ogen hebt.

Bonusvoordelen: vloerverwarming, geluiddempend en vochtbestendig

Naast perfecte kwaliteit, weinig onderhoud en vele mogelijkheden biedt PVC nog een paar extra bonusvoordelen.  De vloeren gaan namelijk goed samen met vloerverwarming. Dit komt doordat de vloeren zich aanpassen aan de temperatuur van de omgeving.

Daarnaast profiteer je bij PVC van de demping van het geluid. Door de verschillende lagen worden voetstappen gedempt. Ideaal voor tussenwoningen, huizen met dunne muren en situaties waarin stilte belangrijk is. En dan is PVC ook nog eens vochtbestendig. Je kunt een PVC vloer dus leggen in je keuken of badkamer.

De vele voordelen maken dat PVC vloeren steeds populairder worden. Wil je verschillende PVC vloeren in het echt zien en voelen? Voel je welkom bij Jacobs & Jacobs voor uitgebreid advies.